Rechercher dans le manuel MySQL

25.38.23 The INFORMATION_SCHEMA INNODB _SESSION _TEMP _TABLESPACES Table

The INNODB_SESSION_TEMP_TABLESPACES table provides metadata about session temporary tablespaces used for internal and user-created temporary tables. This table was added in MySQL 8.0.13.

The INNODB_SESSION_TEMP_TABLESPACES table has these columns:

  • ID

    The process or session ID.

  • SPACE

    The tablespace ID. A range of 400 thousand space IDs is reserved for session temporary tablespaces. Session temporary tablespaces are recreated each time the server is started. Space IDs are not persisted when the server is shut down and may be reused.

  • PATH

    The tablespace data file path. A session temporary tablespace has an ibt file extension.

  • SIZE

    The size of the tablespace, in bytes.

  • STATE

    The state of the tablespace. ACTIVE indicates that the tablespace is currently used by a session. INACTIVE indicates that the tablespace is in the pool of available session temporary tablespaces.

  • PURPOSE

    The purpose of the tablespace. INTRINSIC indicates that the tablespace is used for optimized internal temporary tables use by the optimizer. SLAVE indicates that the tablespace is allocated for storing user-created temporary tables on a replication slave. USER indicates that the tablespace is used for user-created temporary tables. NONE indicates that the tablespace is not in use.

Example

  1. mysql> SELECT * FROM INFORMATION_SCHEMA.INNODB_SESSION_TEMP_TABLESPACES;
  2. +----+------------+----------------------------+-------+----------+-----------+
  3. | ID | SPACE      | PATH                       | SIZE  | STATE    | PURPOSE   |
  4. +----+------------+----------------------------+-------+----------+-----------+
  5. |  8 | 4294566162 | ./#innodb_temp/temp_10.ibt | 81920 | ACTIVE   | INTRINSIC |
  6. |  8 | 4294566161 | ./#innodb_temp/temp_9.ibt  | 98304 | ACTIVE   | USER      |
  7. |  0 | 4294566153 | ./#innodb_temp/temp_1.ibt  | 81920 | INACTIVE | NONE      |
  8. |  0 | 4294566154 | ./#innodb_temp/temp_2.ibt  | 81920 | INACTIVE | NONE      |
  9. |  0 | 4294566155 | ./#innodb_temp/temp_3.ibt  | 81920 | INACTIVE | NONE      |
  10. |  0 | 4294566156 | ./#innodb_temp/temp_4.ibt  | 81920 | INACTIVE | NONE      |
  11. |  0 | 4294566157 | ./#innodb_temp/temp_5.ibt  | 81920 | INACTIVE | NONE      |
  12. |  0 | 4294566158 | ./#innodb_temp/temp_6.ibt  | 81920 | INACTIVE | NONE      |
  13. |  0 | 4294566159 | ./#innodb_temp/temp_7.ibt  | 81920 | INACTIVE | NONE      |
  14. |  0 | 4294566160 | ./#innodb_temp/temp_8.ibt  | 81920 | INACTIVE | NONE      |
  15. +----+------------+----------------------------+-------+----------+-----------+

Table des matières Haut

Notes

  • You must have the PROCESS privilege to query this table.

  • Use the INFORMATION_SCHEMA COLUMNS table or the SHOW COLUMNS statement to view additional information about the columns of this table, including data types and default values.


Rechercher dans le manuel MySQL

Traduction non disponible

Le manuel MySQL n'est pas encore traduit en français sur l'infobrol. Seule la version anglaise est disponible pour l'instant.

Document créé le 26/06/2006, dernière modification le 26/10/2018
Source du document imprimé : https://www.gaudry.be/mysql-rf-innodb-session-temp-tablespaces-table.html

L'infobrol est un site personnel dont le contenu n'engage que moi. Le texte est mis à disposition sous licence CreativeCommons(BY-NC-SA). Plus d'info sur les conditions d'utilisation et sur l'auteur.

Références

  1. Consulter le document html Langue du document :en Manuel MySQL : https://dev.mysql.com/

Ces références et liens indiquent des documents consultés lors de la rédaction de cette page, ou qui peuvent apporter un complément d'information, mais les auteurs de ces sources ne peuvent être tenus responsables du contenu de cette page.
L'auteur de ce site est seul responsable de la manière dont sont présentés ici les différents concepts, et des libertés qui sont prises avec les ouvrages de référence. N'oubliez pas que vous devez croiser les informations de sources multiples afin de diminuer les risques d'erreurs.

Table des matières Haut